Other languages

Find os på Facebook

Få meget mere information og billeder om Lisacare.dk

I 1994 mødte jeg en indisk mand der havde et stort apotek i Kampala. Jeg beskrev for ham hvordan jeg havde besluttet tidligere på året at flytte til Uganda og gøre en forskel i den '3 verden. Han tilbad mig et fast månedligt beløb af medicin til mine projekter.

Jeg tog på Kampala kommune og havde et møde med afdelingslederen for sundhedsafdelingen, der blev Jeg introduceret til Naguru Remand Home (et ungdomsfængsel), med 260 - 280 børn fra 6- 18 år, de fleste var fra gaden indfanget for løsgængeri.

Efter at have set stedet hvor 80 børn var stuvet inde pr. sovesal, hvor de stærkeste sov på en madras og den svageste sov på den bare cement på gulvet uden tæppe, skyndte jeg mig til det lokale hospital og fandt en læge.

6 dage senere begyndte min første mobile klinik på Ungdomsfængsel, som var åben hver lørdag sammen med en sygeplejerske og den betalte læge.

 

 Overfyldt sovesal på Naguru Remand Home

 

Naguru Remand Home (ungdomsfængsel) for op til 280 børn

 

Derefter kom den næste klinik rimeligt hurtigt bagefter, denne gang for hjemløse i den anden ende af byen. En gruppe fra det nordlige Uganda der hovedsageligt var polioramte og spedalske. Denne klinik husede ca. 100 patienter pr. gang samme princip som den første hvor jeg stod for medicin indkøb og betaling af lægen.

En gruppe hjemløse

 

Den 3 klinik var et lille hjem for efterladte spædbørn fra 0-3 år. Barbyerne var blevet efterladt på fødegangen, politistationen, på gaden eller på hjemmet. Disse Babyerne var ofte AIDS ramte eller for tidligfødte Babyer helt ned til 900 gr. Disse overlevede sjældent men de fik kærlighed og varme så længe de var på Sauny Babies Home. Jeg besøgte stedet og få dage senere åbnede jeg den 3 klinik.

Hjem for efterladte spædbørn

Babyer på Sauny Babies Home

 

 

Om os

Lisacare er en forening dannet med det formål at hjælpe, støtte og vejlede trængende personer, børn såvel som voksne bosiddende i det Centrale og Øst Afrika. Igennem undervisning og bedre forståelse, er formålet for foreningen at give en højere levestandard til udvalgte grupper, der er udpeget af foreningens bestyrelse. Der er tale om økonomisk støtte såvel som uddannelse, vejledning og lokale projekter.

Kontakt information

Kontakt form

Mobil: +45  22 25 28 33
Email: lisacare@ymail.com 
Website: www.Lisacare.dk

Login Form