Other languages

Kibibi Hospital er et lille hospital som ligger i Mpigi distrikt, det blev bygget for ca. 20 år siden, Det dækker et område på 60 km2. Der var en læge 1 gang om ugen og tilså patienterne, mere var der desværre ikke råd til i 2009 da jeg mødte dem første gang., ,Der er i dag undervisning af sundheds personale 1 gang pr. mdr. på hospitalet, kvinderne er udvalgt fra de nærliggende landsbyer til at undervise indbyggerne i vigtigheden af familie planlægning, hygiejne, rent vand, symptomer af malaria og andre sygdomme.


Lisacare har siden 2010 kommet med hospitals udstyr i form af bandager, sprøjter, nåle, plastre, sterile kits og gentagende gange donerede madrasser til hospitalet. Takket være hospitalernes overskud her i Danmark.


Det lille hospital er en donation fra familien Mukasa som havde et stykke land i byen og som ønskede at hjælpe lokal befolkningen da de selv havde overskud til at give til andre.

Der er meget ringe forhold på Kibibi hospital, der er ikke noget kapel til hospitalet så man har været tvunget til tider at lægge de afdøde iblandt de levende patienter.

Strøm er ikke tilgængeligt i perioder, hvilket gør det svært at holde vacciner på køl. Der findes pt. ingen steriliseringsmaskine på hospitalet, hvilket giver nogle udfordringer i forbindelser med udstyr under mindre operationer og blodprøvetagning. Der er dog donneret et stort køleskab til hospitalet i 2018 som virker når der er strøm.

Der er i 2018 og 2019 blevet bygget 2 ekstra tilbygninger takket være donationer fra Doterra æteriske olier. De 2 tilbygninger er 1 bygning er læge og sygeplejeske boliger, den anden bygning er til prenantal care for gravide og nyfødte mødre. Video om Kibibi Hospital

Om os

Lisacare er en forening dannet med det formål at hjælpe, støtte og vejlede trængende personer, børn såvel som voksne bosiddende i det Centrale og Øst Afrika. Igennem undervisning og bedre forståelse, er formålet for foreningen at give en højere levestandard til udvalgte grupper, der er udpeget af foreningens bestyrelse. Der er tale om økonomisk støtte såvel som uddannelse, vejledning og lokale projekter.

Kontakt information

Kontakt form

Mobil: +45  22 25 28 33
Email: lisacare@ymail.com 
Website: www.Lisacare.dk

Login Form