Beboerne

Beboerne

Alle beboerne på Herberget Little Denmark i Kampala, Uganda

Børn på Herberget

Børn på Herberget

Børn af forælldre der bor på herberget

Quilted tæpper

Quilted tæpper

En af beboerne fra Little Denmark viser et af de quiltede tæpper frem der laves på herberget.

Håndarbejde

Håndarbejde

Håndarbejde bliver flittigt dyrket, her er Camillo til venstre,som er spedalsk og kun har 2 fingre tilbage han strikker store tæpper til støtte for børnebørnenes uddannelse.

Hygge

Hygge

Hygge i skyggen på herberget Little Denmark.

Donation til Lira hospital

Donation til Lira hospital

Dansk donation til et hospital i Lira, vi passerede på vores vej.

Donation ti Kibibi Hospital

Donation ti Kibibi Hospital

Aflevering af donationer og indsamlede madrasser til hospitalet. Kvinden jeg giver hånden, er hende der sammen med sin mand byggede hospitalet for 50 år siden.

Træning i syning

Træning i syning

På herberget er der mulighed for at udvikle talenter så som syning.

Unger på Herberget

Unger på Herberget

Gruppebillede af skønne unger på Herberget

Harriet

Harriet

Harriet lider af spedalskhed og bor på herberget hun passer sine to børnebørn da datteren døde af Aids.

Kibibi hospital

Kibibi hospital

Hospital blev bygget for 50 år siden. I 2011 var der kun 4 senge og 3 madrasser så resten af patienterne sov på gulvet.

Other languages

Lisacare 25 år

Lisacare har støttet til udsatte grupper i Uganda igennem 25 år så vi har meget at fejre. Use this link to see the Powerpoint presentation in English.  

 

Promotional

Lisacare er en forening der har givet håb til udstødte minoriteter der er ramt af smitsomme sygdomme, som ellers ofte ender som tiggere på gaden af samme årsag for at kunne forsørge familien.

Healing hands

Video fra doTERRA convention i Düsseldorf - Lisbeth bliver interviewet og videoclipet bliver presenteret på konferencen.

Kibibi Hospital

Video blev optaget til et ugandisk tv indslag efter en stor donation fra lisacare.

Støt Lisacare

Lisacare har brug for din støtte til vores arbejde i Uganda. Brug PayPal eller creditcard

Amount

MobilePay

MobilePay på 22 25 28 33

Vi har brug for din støtte via Mobilpay på tel. 22 25 28 33
Husk at anføre din adresse.

Sponsorer

Lisacare er stolt over at have flere sponsorer som ses på disse logoer


                                  

 

 

Lisacare begyndte i 1994, da grundlæggeren Lisbeth Bach Sørensen rejste til Uganda på egen hånd, for at gøre en forskel i den 3’ verden. Lisbeth har aldrig tilhørt nogen organisation eller forening, men har egenhændigt samlet alle midler ind gennem fonde, well wishers og egen lomme i gennem de første mange år, indtil foreningen Lisacare Association blev registreret i Danmark i 2012, dog registreret i Uganda som NGO siden 1999.

Siden 1994 har foreningen /grundlæggeren bygget flere skoler, haft flere mobile klinikker for forskellige grupper af nødlidende Ugandere, (se under tidligere projekter) Lisacare har haft flere sponsor skole projekter for gadebørn, men også for udsatte børn, hvor der er givet gratis skolegang i Uganda. I 1999 byggede vi et Herberg for spedalske og polioramte hjemløse voksne .

Se indlagte video: Lisacare er en forening der giver håb til udstødte minoriteter der er ramt af smitsomme sygdomme, som ender som tiggere på gaden af samme årsag for at kunne forsørge familien.

Vi formidler hospitalsudstyr (nåle, sprøjter, plastre og bandager osv fra flere danske Hospitalers afskrevende depoter ) til et lille Hospital i Mpigi distrikt, . Vi har også et sponsor program for 55 under priviligeret børn fra den Nordlige del af Uganda, hvor borgerkrigen tidligere har hærget.

Også læs Lisbeths beretning om hvordan Lisacare startede i 1994.

Starten af Lisacare

Nyt fra Lisacare Association !    Samarbejde med doTERRA olier.

I gennem de 20 år Herberget har eksisteret, har der altid været problemer med oversvømmelser på grund ad de voldsomme regnfald og dårlig kloakering i Hovedstaden Kampala. Hvert år har jeg renuveret og udbedret vandskader for mange penge. Samtidig har vandmasserne også været årsag til epedimier af sygdomme med E-coli bakterier og malaria.

doTERRA æteriske olier, (Healing Hands) er et firma der er meget generøs ang. Støtte til projekter i den 3. verden. Et firma der tager stort socialt ansvar i verden, og hjælper hvor nøden er størst på uselvisk og med formålet at hjælpe i lokalsamfundet.
Lisacare Association modtog i 2018 støtte fra doTERRA i form af 10.000$ (matching grant) til nye bygninger. Maj 2018 rev vi alle bygningerne ned, og genopbyggede Herberget.

I 2019 lavede doTERRA endnu et projekt hvor de donerede 7000$ (matching grant) til bygningerne på hospitalet og der er nu i alt bygget 2 tilbygninger til Hospitalet Kibibi. En bygning for gravide og nyfødte babier med sundhedsplejesker, og en boligblok for læger og sygeplejesker, hvor hospitalet før kun havde læger og sygeplejesker til kl. 18, har de nu takket være den nye boligblok sundhedsfaglige personale 24 timer i døgnet.

Renovation af Herberget ”Little Denmark”

Takket være doTERRAs program Healing Hands er der nu opført et helt nyt Herberg. Der er dog stadigvæk nogle opgaver og mangler. Der er store problemer med tyveri på herberget da der ikke er en mur rundt om egendommen, dette gør alle utrygge og bekymrede så det er øverst på vores ønskeliste.

Ønskeliste (læs mere her).

Sidste Nyt!

1 lisacarePå grund af COVID19 er der store problemer for mange i Uganda med at få mad fordi priser på madvarer er steget voldsomt pga. transport udgifter og efterspørgsel. Vi har derfor begyndt en indsamling med det formål at skaffe mad for beboerne på herberget Little Denmark. Du har nu mulighed for at sende en "madpakke" på 25 kr, 50 kr eller 100 kr. til beboerne på herberget. Der bor for tiden 26 på herberget og det muligt at bespise beboerne for 200 kr.

Når du støtter angiv venligst “madpakker” som formål med donationen i MobilPay eller Paypal.

Se også videoclip hvor en beboer fortæller om akut mangel på vand og mad på grund af COVID19 nedlukninger i Uganda. Link til Videoclip

Lisacare modtager en Pris i Dusseldorf, Tyskland.

Lisbeth modtager en pris på doTERRA eroupæriske konference i Düsseldorf, Tyskland, for hendes ekstraordinære og prisværdige arbejde igennem de sidste 25 år i Uganda. 

 Se video fra prisoverrækkelsen

KIP TV - Kvinder i Provinsen

Video interview med Lisbeth

Lisbeth er grundlægger og direktør af LisaCare Association som arbejder med diverse projekter i Uganda. Lisbeth bliver interviewet om hendes liv, uddannelse, aktiviteter, organisationen, oplevelser og fremtiden.

image1

Cyklusarmbånd

Disse smukke armbånd, er også en måde kvinder kan følge deres månedlig menstruationscyklus. Klik her for shopping

image2

Tæppeprojektet

Polioramte laver quiltede tæpper der sælges både i Danmark og Norge. Læs mere her om tæpperne og om salg.

image3

Perlekædeprojektet

En gruppe kvinder med AIDS ramte børn laver perlekæder af papir- Læs mere om projektet og om salg.

Om os

Lisacare er en forening dannet med det formål at hjælpe, støtte og vejlede trængende personer, børn såvel som voksne bosiddende i det Centrale og Øst Afrika. Igennem undervisning og bedre forståelse, er formålet for foreningen at give en højere levestandard til udvalgte grupper, der er udpeget af foreningens bestyrelse. Der er tale om økonomisk støtte såvel som uddannelse, vejledning og lokale projekter.

Kontakt information

Kontakt form

Mobil: +45  22 25 28 33
Email: lisacare@ymail.com 
Website: www.Lisacare.dk

Login Form