Oversæt hjemmesiden

Danish Dutch English Finnish German Norwegian

Støt nyt herberg

Lisacare har brug for din støtte til vores arbejde og til et ny herberg i UgandaMobile Banking

Mobile Banking

 

Du kan støtte os via Mobilpay på tel. 22 25 28 33

 
 
Kibibi Hospital er et lille hospital som ligger i Mpigi distrikt, det blev bygget for ca. 20 år siden, Det dækker et område på 60 km. Der er en læge 1 gang om ugen og tilser patienterne mere er der desværre ikke råd til pt., men der er flere sygeplejersker på stedet dagligt,
Der er undervisning af sundheds personale 1 gang pr. mdr. på hospitalet, kvinderne er udvalgt fra de nærliggende landsbyer til at undervise indbyggerne i vigtigheden af familie planlægning, hygiejne, rent vand, symptomer af malaria og andre sygdomme.
 
Lisacare har siden 2010 kommet med hospitals udstyr i form af bandager, sprøjter, nåle, plastre, sterile kits og gentagende gange donerede madrasser til hospitalet. Takket være hospitalernes overskud her i Danmark.
Det lille hospital er en donation fra familien Mukasa som havde et stykke land i byen og som ønskede at hjælpe lokal befolkningen da de selv havde overskud til at give til andre.
Der er meget ringe forhold på Kibibi hospital, der er ikke noget kapel til hospitalet så man har været tvunget til tider at lægge de afdøde iblandt de levende patienter, der er heller ikke rent vand koblet til bygning men en brønd 1 km fra bygningen. Strøm er ikke tilgængeligt i perioder, hvilket gør det svært at holde vacciner på køl.  Der findes pt. ingen steriliseringsmaskine på hospitalet, hvilket giver nogle udfordringer i forbindelser med udstyr under mindre operationer og blodprøvetagning. Se video om Kibibi Hospital here: